Κρέας

Χοιρινά μπριζολάκια στο φούρνο!

Άλλο ένα κυριακάτικο φαγητό που φτιάχνουν οι μαμάδες. Εύκολο, γρήγορο, δεν λερώνεις πολλά σκεύη και ταΐζεις ολόκληρη οικογένεια.

Τα υλικά μας…

  • χοιρινά μπριζολάκια
  • ρύζι νυχάκι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • λάδι
  • 2 κ.σ. λεμόνι
  • αλάτι, πιπέρι,
  • λίγη ρίγανη,
  • κουρκουμά (προαιρετικά)

Ταψί ή γάστρα…

Εγώ προτιμώ την γάστρα, όπου και να το φτιάξετε όμως γίνεται λουκούμι. Αν προτιμήσετε ταψί, καλύτερα να το σκεπάσετε με αλουμινόχαρτο για να μη στεγνώσουν τα μπριζολάκια. Λοιπόν, βάζουμε στην γάστρα τα μπριζολάκια με το λάδι, 1 φλ. νερό και τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το ρύζι. Σκεπάζουμε και ψήνουμε στους 180 στις αντιστάσεις για 30 λεπτά. Ξεσκεπάζουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 15 λεπτά. Βγάζουμε το σκόρδο. Προσθέτουμε το ρύζι και νερό, γυρνάμε τα μπριζολάκια απ’ την άλλη και ψήνουμε για 15 λεπτά ακόμη. Το φαγητό μας είναι έτοιμο!

Μπορείτε να προσθέσετε και ότι λαχανικά θέλετε! Θα είναι τέλειο!