Τυρό-ρολάκια για μπουφέ/finger food!
Εύκολα, σπιτικά και νόστιμα ρολάκια, ιδανικά για μπουφέ σε παιδικό πάρτι! Είναι μια οικονομική λύση όταν έχεις διοργανώσει ένα κάλεσμα στο σπίτι σου και δεν έχεις πολύ χρόνο για μαγείρεμα!
Τα υλικά μας…
- 1 πακ. φύλλα σφολιάτας
- 200γρ. φέτα
- 1 κούπα τριμμένο κασέρι (όποιο σας αρέσει, εγώ έβαλα regato/gouda)
- 2 αυγά
- 1 φλιτζ. του καφέ γάλα
- 2 λουκάνικα Φρανκφούρτης (κομμένα μακρόστενα)
- λίγο μαϊντανό
- πιπέρι
Τυρό-ρολάκια! Πώς τα φτιάχνω;
Χτυπάμε με το σύρμα τα αυγά με το γάλα σε ένα μπολ. Μετά ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά στο μπολ και ανακατεύουμε απαλά με ένα κουτάλι. Ανοίγουμε το φύλλο σφολιάτας. Ρίχνουμε σε όλη την επιφάνεια την γέμιση (μισή σε κάθε φύλλο). Αρχίζουμε να τυλίγουμε το φύλλο, απ’ την μακριά πλευρά του, σε ρολό. Τυλίγουμε το ρολό σε λαδόκολλα και το βάζουμε για 20 λεπτά στην κατάψυξη, να σφίξει. Μετά το κόβουμε σε ροδέλες, πάχους 1-1,5 δάχτυλο. Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα μεγάλο ταψί και τα αραδιάζουμε πάνω. Προσοχή! Αφήνουμε τουλάχιστον 2 δάχτυλα κενό! Η σφολιάτα θα φουσκώσει και δεν θέλουμε να κολλήσουν μεταξύ τους. Ψήνουμε στους 160 στον αέρα για περίπου 15 λεπτά.