Σως

Ταραμοσαλάτα με ψωμί!

Φτιάξτε την πιο εύκολη συνταγή για το πιο αγαπημένο ορεκτικό που δε λείπει από κανένα ελληνικό τραπέζι. Συνδυάζεται τέλεια με λαγάνα την Καθαρά Δευτέρα και όχι μόνο. Λευκή ή κόκκινη, όποια συνταγή ταραμοσαλάτας και αν επιλέξετε, σίγουρα θα τη λατρέψετε!

Λαγάνα, η παραδοσιακή συνταγή της γιαγιάς!

Ταραμοσαλάτα, τα υλικά μας…

  • 400 γρ. μπαγιάτικο ψωμί
  • 120 γρ. ταραμά
  • 2 λεμόνια (χυμό)
  • 1/2 κρεμμύδι
  • 1 κ.σ. άνηθο
  • 400 γρ. ηλιέλαιο
  • 80 γρ. νερό

Ουγγαρέζα! Εύκολη και γρήγορη συνταγή!

Ταραμοσαλάτα, πως θα την φτιάξουμε;

Κόβουμε το ψωμί σε φέτες και το μουλιάζουμε σε ένα μπολ με νερό. Στο μπλέντερ βάζουμε το κρεμμύδι και το χτυπάμε μέχρι να μην έχει κομματάκια. Μετά ρίχνουμε τον ταραμά, εγώ προτιμώ τον ροζ, το νερό, τον άνηθο και το λεμόνι. Σφίγγουμε με τα χέρια μας το ψωμί ώστε να φύγει το περιττό νερό και το βάζουμε και αυτό στο μπλέντερ. Χτυπάμε για λίγο και προσθέτουμε σιγά σιγά το λάδι. Τέλος, δοκιμάζουμε και προσθέτουμε λίγο ακόμη λεμόνι αν χρειάζεται. Προσοχή, δεν βάζουμε αλάτι. Ο ταραμάς είναι πολύ, μα πολύ αλμυρός από μόνος του.

Καλή επιτυχία και καλή σαρακοστή!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *