Λαχανικά

Σπανακόρυζο με κόκκινη σάλτσα!

Το σπανακόρυζο είναι ένα φαγητό πολύ παρεξηγημένο. Ιδιαίτερα αν σκεφτεί κανείς όλα τα θρεπτικά συστατικά που έχει το σπανάκι. Δοκιμάστε αυτή την συνταγή και θα καταλάβετε πόσο πολύ το έχετε παρεξηγήσει!

Σπανακόρυζο! Τα υλικά μας….

  • 1 κιλό σπανάκι
  • 1 κρεμμύδι
  • ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. γεμάτη πελτέ
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • λίγο άνηθο
  • 1 φλιτζ. ρύζι γλασέ

Πρασόπιτα, η πίτα της γιαγιάς!

Σπανακόρυζο! Πώς θα το φτιάξουμε;

Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά το σπανάκι. Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι για λίγα λεπτά. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά στην κατσαρόλα, εκτός απ’ το ρύζι. Ρίχνουμε 2 ποτήρια νερό και το αφήνουμε να βράσει για μισή ώρα σε χαμηλή φωτιά. Μόλις βράσει, ρίχνουμε και το ρύζι και συνεχίζουμε το βράσιμο για άλλα 15 λεπτά. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό. Το σπανακόρυζο είναι έτοιμο. Το σερβίρουμε με μπόλικο τυρί, φέτα.

Καλή επιτυχία και καλή σας απόλαυση!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *