Ρολό Πανσέτας Γεμιστό!
Αν αναζητάτε μια λαχταριστή και γευστική συνταγή για το τραπέζι σας, τότε το ρολό πανσέτας γεμιστό με κόκκινη και πράσινη πιπεριά και κασέρι είναι η ιδανική επιλογή! Το ζουμερό κρέας της πανσέτας σε συνδυασμό με τις γλυκές πιπεριές και το λιωμένο κασέρι δημιουργεί έναν υπέροχο συνδυασμό γεύσεων που θα καταπλήξει τους καλεσμένους σας. Δείτε πώς μπορείτε να το φτιάξετε εύκολα στο σπίτι!
Υλικά:
- 1 κιλό πανσέτα
- 1 κόκκινη πιπεριά
- 1 πράσινη πιπεριά
- 200 γρ. Κασέρι τριμμένο
- 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- Αλάτι και πιπέρι
- 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
- 1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
Εκτέλεση:
- Προετοιμασία του κρέατος: Απλώστε την πανσέτα σε επίπεδη επιφάνεια και χτυπήστε την ελαφρά με ένα σφυράκι κουζίνας για να ανοίξει περισσότερο και να είναι πιο εύκολη στο τύλιγμα. Αλατοπιπερώστε καλά και από τις δύο πλευρές.
- Προετοιμασία της γέμισης: Κόψτε την κόκκινη και την πράσινη πιπεριά σε λεπτές λωρίδες. Σε ένα μπολ, ανακατέψτε το κασέρι, τις πιπεριές, τη ρίγανη και το θυμάρι.
- Γέμισμα και τύλιγμα: Απλώστε τη μουστάρδα στην εσωτερική πλευρά της πανσέτας. Προσθέστε το μείγμα με τις πιπεριές και το κασέρι. Τυλίξτε την πανσέτα σε σφιχτό ρολό και δέστε την καλά με σπάγκο μαγειρικής.
- Ψήσιμο: Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C. Αλείψτε το ρολό με ελαιόλαδο και τοποθετήστε το σε ταψί. Ψήστε για περίπου 1,5 ώρα, μέχρι να ροδίσει και να ψηθεί το κρέας στο εσωτερικό. Μπορείτε να προσθέσετε λίγο νερό ή κρασί στο ταψί για περισσότερη υγρασία.
- Σερβίρισμα: Αφήστε το ρολό να ξεκουραστεί για 10 λεπτά. Σερβίρετε με πατάτες φούρνου ή μια δροσερή σαλάτα.
Συμβουλές για την τέλεια συνταγή:
- Αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε και άλλες γεύσεις στη γέμιση, όπως λιαστές ντομάτες ή μανιτάρια.
- Για έξτρα νοστιμιά, μπορείτε να προσθέσετε λίγο σκόρδο στο κασέρι.
Το ρολό πανσέτας γεμιστό με πιπεριές και κασέρι είναι η τέλεια επιλογή για ένα οικογενειακό τραπέζι ή για ένα εορταστικό δείπνο. Η συνταγή είναι απλή, αλλά ταυτόχρονα εντυπωσιακή και γεμάτη γεύση. Δοκιμάστε τη και απολαύστε ένα μοναδικό πιάτο που θα ικανοποιήσει ακόμα και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους!