Κρέας

Πανσέτες στο φούρνο!

Το Κυριακάτικο φαγητό της μέσης ελληνικής οικογένειας! Πόσες φορές δεν πήγατε στην μαμά σας για φαγητό και είδατε τις πανσέτες να σας χαιρετάνε απ΄ το ταψί; Αυτό το απλό, γρήγορο και εύκολο φαγητό έχει ταΐσει και τις πιο μεγάλες οικογένειες. Νόστιμο και παραδοσιακό όπως είναι ή με παραλλαγές για πιο ιδιαίτερους ουρανίσκους! Αν και όλες λίγο πολύ ξέρετε την συνταγή, εγώ θα σας πω, πως τις έφτιαχνε η γιαγιά μου και πιστέψτε με θα γλύφετε τα δάχτυλά σας!

Τα υλικά μας…

  • 1 κιλό πανσέτες
  • 6 πατάτες
  • 6 κολοκύθια
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • κουρκουμά
  • 1/2 χυμό λεμόνι
  • 1/2 χυμό πορτοκάλι
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • λάδι

Καθαρίστε τις πατάτες και τα κολοκύθια. Κόψτε τα και ρίξτε τα λαχανικά στο ταψί. Αλατίστε, βάλτε πιπέρι και κουρκουμά κατά βούληση. Αραδιάστε τις πανσέτες πάνω στα λαχανικά. Ρίξτε το χυμό απ’ το λεμόνι και το πορτοκάλι. Σε ένα ποτήρι νερό, βάλτε την μουστάρδα και αφού την διαλύσετε, ρίξτε το πάνω στις πανσέτες. Τέλος, βάλτε μπόλικο λάδι, αν θέλετε να κάνετε βούτες, και βάλτε το στο φούρνο. Ψήστε στους 200 στις αντιστάσεις για 1 μισή ώρα. Περίπου στα 40 λεπτά αναποδογυρίστε τις πανσέτες για να πάρουν χρώμα και από τις δυο πλευρές!

Φτιάξτε ζυμωτό ψωμί και αρχίστε το φαγοπότι και τις βούτες στο λαδάκι!