Πίτες

Μπατζίνα, η εύκολη πίτα!

Μία τεμπελόπιτα από την Καρδίτσα.

Μία πίτα χωρίς φύλλο με καταγωγή απ’ την Καρδίτσα που εγώ έμαθα πριν κάποια χρόνια από την Τρικαλινή πεθερά μου. Αυτή η τεμπελόπιτα ήταν η λύση για το φαγητό στα χωράφια ή όταν έβγαζαν τα ζώα στα χειμαδιά. Όλα τα υλικά ήταν από τον κήπο και τα ζώα τους!

Υλικά…

  • 1 κιλό κολοκύθια
  • 700γρ. Αλεύρι
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 1 φλ. Γάλα
  • 1 φλ. Λάδι ( ελαιόλαδο )
  • 300 – 500γρ. Φέτα

Εκτέλεση…

Σε μία λεκάνη ανακατέψτε το γάλα με τα αυγά. Τρίβετε τα κολοκύθια και τα αφήνετε για 15 λεπτά. Στύβετε καλά και τα ρίχνετε στη λεκάνη μαζί με το λάδι. Σιγά σιγά προσθέτετε το αλεύρι μέχρι να γίνει ένας παχύς χυλός. Ρίξτε πιπέρι και αλάτι. Προσοχή στο αλάτι γιατί θα βάλουμε και τη φέτα. Τέλος, ρίξτε τη φέτα τρίβοντας με τα χέρια. Λαδώστε το ταψί και αλευρώστε το. Ρίξτε το χυλό στο ταψί σε 1 εκατοστό πάχος και βάλτε από πάνω 3 – 4 μικρά κομματια βούτυρο. Ψήστε στις αντιστάσεις, χαμηλά στο φούρνο, για 50 λεπτά. Η πίτα είναι έτοιμη μόλις ροδίσει. Συνδυάζεται τέλεια με ξινόγαλο.

Είναι τέλεια για εκδρομές, κολατσιό για το σχολείο ή τη δουλειά και τη θάλασσα. Τα παιδιά θα τη λατρέψουν!