Μανέστρα με μοσχάρι! Γιουβέτσι κατσαρόλας!
Ονειρεμένη συνταγή για γιουβέτσι κατσαρόλας ή μανέστρα που το λέει η μαμά μου, και η δική σου! Μοσχάρι με σπυρωτό κριθαράκι και σάλτσα ντομάτας. Εδώ θα δείτε όλα τα μυστικά για να γίνεται πάντα σπυρωτό και τέλειο το γιουβέτσι σας. Είναι το απόλυτο κυριακάτικο, παραδοσιακό γιουβέτσι μοσχάρι στην κατσαρόλα, με σπυρωτό ζουμερό κριθαράκι.
Μανέστρα/Γιουβέτσι κατσαρόλας, τα υλικά…
- 1.200 γραμ. μοσχάρι κομμένο σε μερίδες
- 1/4 φλ. ελαιόλαδο
- 1 μικρό κρεμμύδι ολόκληρο
- 2 κλωνάρια μαϊντανό
- 1 κ.σ πελτέ
- 1/2 φλ. κόκκινο ξηρό κρασί
- 1 πρέζα ζάχαρη
- 1 δαφνόφυλλο
- 3-4 κόκκους μπαχάρι
- αλάτι, πιπέρι
- 500 γραμ. κριθαράκι χοντρό
- 1/4 φλ. ελαιόλαδο (για το κριθαράκι)
Μανέστρα/Γιουβέτσι κατσαρόλας, εκτέλεση…
Σε βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε γύρω γύρω το μοσχάρι, περίπου 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά. Προσθέτουμε ψιλοκομμένα το κρεμμύδι, το καρότο, το πράσο. Προσθέτουμε τον πελτέ και τον τρίβουμε στη βάση της κατσαρόλας να ψηθεί για 1 λεπτό. Σβήνουμε με το κρασί και ρίχνουμε τη ζάχαρη. Ρίχνουμε μπόλικο νερό, τη δάφνη και το μπαχάρι. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει το κρέας μέχρι να μαλακώσει για περίπου 1 ώρα. Προς το τέλος του βρασμού, αλατοπιπερώνουμε. Στο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε το κριθαράκι ανακατεύοντας να λαδωθεί καλά. Αυτό βοηθάει το κριθαράκι στο γιουβέτσι να κρατηθεί σπυρωτό. Τέλος, ρίχνουμε το κριθαράκι μέσα στην σάλτσα και ανακατεύουμε μη μας κολλήσει. Η μανέστρα είναι έτοιμη!