Θαλασσινά

Λούτσος ή Τουρνάς πλακί στο φούρνο!

Ένα ωραίο απόγευμα αποφασίσαμε να πάμε για ψάρεμα στο κορδόνι ( λιμενοβραχίονα ) του Καρλοβάσου. Ο άντρας μου έπιασε 2 λούτσους, μικρούς θα έλεγα. Αυτή η βόλτα λοιπόν, έμελε να με κάνει να ψάχνω όλο το βράδυ τρόπους να μαγειρευτούν. Το τετράδιο συνταγών της γιαγιάς δε βοήθησε δυστυχώς, άλλα θυμήθηκα την κυρία Ελένη τη φίλη της και γυναίκα Ψαρά. Επικοινώνησα μαζί της και μου είπε μια νόστιμη και παραδοσιακή συνταγή. Ας τη δούμε παρέα λοιπόν…

Τα υλικά μας…

  • 1 κιλό ψάρι
  • 3 πατάτες κομμένες κυβάκια
  • 2 καρότα
  • 3 κολοκυθάκια κομμένα σε κύβους
  • 2 ντομάτες
  • 1ποτήρι νερό ή κρασί με 1κ.σ. πελτέ
  • αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, λάδι

Κόψτε όλα τα λαχανικά σε κύβους εκτός από τις ντομάτες. Ρίξτε τα λαχανικά στη γάστρα ή στο ταψί και βάλτε από πάνω τα ψάρια. Προσθέστε τα υγρά υλικά και τα μπαχαρικά. Αν θέλετε μπορείτε να βάλετε και 2-3 σκελίδες σκόρδου. Εγώ είπα να το αφήσω αυτή τη φορά. Κόβετε την ντομάτα σε μισοφέγγαρα και σκεπάζετε τα ψάρια να μη μας καούν. Ψήστε στους 200 για 45 λεπτά στις αντιστάσεις.

Το μυστικό της κ. Ελένης είναι τα φρέσκα ψάρια και τα λαχανικά απ’ τον κήπο της!!