Γλυκά,  Κεράσματα

Λουκουμάδες με μέλι…

Υπέροχοι και λαχταριστοί, οι λουκουμάδες με μέλι μπορούν να καταναλωθούν και στην περίοδο της νηστείας με μέλι ή για τους λάτρεις της σοκολάτας με πραλίνα, κουβερτούρα ή λευκή σοκολάτα. Η συνταγή είναι πολύ εύκολη και έχουν εγγυημένο αποτέλεσμα. Δείτε πως θα τους φτιάξετε και εσείς…

Τα υλικά που θα χρειαστούμε…

  • 500γρ αλεύρι σκληρό
  • 1 φακ. μαγιά
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 2 φλ. χλιαρό νερό

Εύκολοι λουκουμάδες…

Σε ένα μπολ βάζουμε το χλιαρό νερό. το αλάτι και την μαγιά. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να φουσκώσει για 10 λεπτά. Μόλις διπλασιαστεί η μαγιά, ρίχνουμε το μέλι και το αλεύρι και ανακατεύουμε το χυλό καλά. Αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε μπόλικο λάδι, ηλιέλαιο, και το αφήνουμε να κάψει. Μόλις κάψει, με ένα κουτάλι ρίχνουμε το μείγμα, αυτό αμέσως φουσκώνει. Με μια τρυπητή κουτάλα γυρίζουμε τον λουκουμά να ψηθεί και από τις δύο πλευρές. Τους αφήνουμε να στραγγίξουν απ’ το λάδι σε χαρτί κουζίνας. Σερβίρουμε με μέλι και κανέλα!

Δες εδώ την συνταγή για Αλμυρούς Λουκουμάδες!