Ζύμες

Λαγάνα, η παραδοσιακή συνταγή της γιαγιάς!

Φτιάξτε την καλύτερη λαγάνα που έχετε φάει, με αυτή την εύκολη και γρήγορη συνταγή και δεν θα ξαναπάρετε έτοιμη! Όλα τα μυστικά της γιαγιάς για να την πετύχετε…

Λαγάνα, τα υλικά μας…

  • 1 κιλ. αλεύρι σκληρό
  • 700 γρ. χλιαρό νερό
  • 2 φακ. μαγιά ξηρή
  • 2 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 κ.σ αλάτι
  • 1 φλιτζ. του καφέ ελαιόλαδο

Για την επικάλυψη…

  • Μισό φλιτζ. νερό
  • 2 κ.σ. ζάχαρη
  • σουσάμι

Ταραμοσαλάτα με ψωμί!

Λαγάνα! Κάν’ την όπως η γιαγιά…

Σε μια λεκάνη ρίχνουμε το νερό, την ζάχαρη και την μαγιά. Προσθέτουμε 2 κ.σ. από το αλεύρι και ανακατεύουμε με το σύρμα καλά. Αφήνουμε 10 λεπτά να φουσκώσει. Μόλις φουσκώσει, ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε καλά για 10 λεπτά. Σκεπάζουμε με ζελατίνη και μια κουβέρτα. Αφήνουμε να φουσκώσει για 1 ώρα. Επαναλαμβάνουμε ακόμη μία φορά.

Κόβουμε το ζυμάρι σε 4 ίσα κομμάτια και ανοίγουμε την λαγάνα με την βοήθεια ενός πλάστη. Τις απλώνουμε στο ταψί, πάνω σε λαδόκολλα. Σε ένα μπολάκι βάζουμε το χλιαρό νερό και την ζάχαρη. Αλείφουμε τις λαγάνες με ζαχαρόνερο, με ένα πινέλο και τις πασπαλίζουμε με το σουσάμι. Αφήνουμε να φουσκώσουν για 30 λεπτά. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 220 στον αέρα για 20-25 λεπτά.

Καλή επιτυχία και Καλή Σαρακοστή!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *