Κρέπες! (Βασική συνταγή)
Φτιάξε εύκολα και γρήγορα γλυκιές ή αλμυρές κρέπες! Η ζύμη είναι με υλικά που όλες έχουμε στην κουζίνα μας και η γέμιση εξαρτάτε αποκλειστικά από τα γούστα σας. Θέλεις γλυκιά; Θέλεις αλμυρή; Εσύ ποια προτιμάς;
Κρέπες! Τα υλικά που θα χρειαστούμε…
- 2 αυγά
- 1 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κ.γ ζάχαρη
- 1/4 κ.γ. αλάτι
- 1¼ φλ. γάλα
- 2 κ.σ. βούτυρο (λιωμένο)
Εύκολη ζύμη για κρέπες…
Σημαντική σημείωση: Όλα τα υλικά θα πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αυγά και τα χτυπάμε καλά. Μετά προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει ένας ωραίος χυλός. Αφήνουμε τον χυλό για 1 ώρα να ξεκουραστεί.
Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Αν θέλετε μπορείτε να λαδώσετε το τηγάνι με ηλιέλαιο χρησιμοποιώντας ένα πινέλο. Ρίχνουμε στο τηγάνι μια δόση (χρησιμοποιήστε μια μεγάλη κουτάλα) από το χυλό. Μόλις αρχίζει να ξεκολλάει τη γυρνάμε από την άλλη. Μόλις είναι έτοιμη την βγάζουμε σε ένα μεγάλο πιάτο.
Προσθέστε για γλυκές κρέπες σοκολάτα, μπανάνα, μπισκότο, άλλα φρούτα εποχής, σαντιγί κ.α. Για αλμυρές τυρί, ζαμπόν, αυγό, αλλαντικά, κοτόπουλο, μανιτάρια, λαχανικά, καλαμπόκι κ.α.