Κρέμα πατισερί! Τέλεια κρέμα για μιλφέιγ, τούρτες και άλλα γλυκά!
Θεϊκή κρέμα πατισερί για υπέροχα σπιτικά γλυκά! Μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε σε μιλφέιγ, τούρτες, κοκ, αλλά και μόνη της. Είναι η βασική συνταγή και μπορείτε να την “πειράξετε” προσθέτοντας υλικά όπως η σοκολάτα, χρώμα ζαχαροπλαστικής κ.α.
Τα υλικά μας…
- 250γρ. γάλα
- 250γρ. κρέμα γάλακτος
- 80 γρ. ζάχαρη
- 1 βανίλια
- 1 αυγό
- 3 κρόκους αυγών
- 20 γρ. κορν φλάουρ
- 20 γρ. αλεύρι
- 1 πρέζα αλάτι
Κρέμα πατισερί! Πώς θα την φτιάξουμε;
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα με την κρέμα γάλακτος και την βανίλια, να ζεσταθούν. Σε μπολ χτυπάμε το αυγό, τους κρόκους, τη ζάχαρη και το αλάτι. Σιγά σιγά κοσκινίζουμε το αλεύρι και το κορν φλάουρ στα αυγά. Ανακατεύουμε καλά. Λίγο πριν βράσουν γάλα και κρέμα, τα ρίχνουμε σιγά σιγά στο μείγμα των αυγών, ανακατεύοντας πάντα. Ανακατεύουμε συνεχώς για 5-6 λεπτά, μέχρι η κρέμα να δέσει. Τη μεταφέρουμε σε μπολ και καλύπτουμε ακουμπώντας επάνω στην επιφάνειά της μεμβράνη. Έτσι δεν θα πιάσει πέτσας η κρέμα. Αφού έρθει σε θερμοκρασία δωματίου τη φυλάμε στο ψυγείο μέχρι να τη χρησιμοποιήσουμε.
Όταν πρόκειται να χρησιμοποιήσουμε την κρέμα, αφαιρούμε τη μεμβράνη και την αφρατεύουμε ελαφρά. Τη βάζουμε σε κορνέ ζαχαροπλαστικής για να την στρώσουμε με μεγαλύτερη ευκολία.