Κρεατόσουπα της γιαγιάς με μοσχάρι!
Πόσες φορές δεν αρρώστησες και η μαμά σου έφτιαξε το μαγικό φίλτρο, αιώνων τώρα, την κρεατόσούπα. Η συνταγή που περνά από γενιά σε γενιά και μας γιατρεύει από το κρύωμα. Η κρεατόσουπα με μοσχάρι είναι η αγαπημένη σούπα μικρών και μεγάλων κατά την διάρκεια του χειμώνα. Ας δούμε λοιπόν την συνταγή…
Κρεατόσουπα με μοσχάρι, τα υλικά…
- 1/2 κ. μοσχάρι (ποντίκι ή ουρά)
- 1 κρεμμύδι
- 2 καρότα
- 3 πατάτες
- 1 πράσο
- αλάτι, πιπέρι
- ελαιόλαδο
- 2 μπάλες φιδέ
Κρεατόσουπα με μοσχάρι, εκτέλεση…
Κόβουμε τα λαχανικά σε κύβους. Σοτάρουμε το μοσχάρι στο ελαιόλαδο. Φροντίζουμε να θωρακιστεί καλά από όλε τις πλευρές. Ρίχνουμε το κρεμμύδι και το πράσο και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε για λίγα λεπτά. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τον φιδέ,. Βάζουμε αρκετό νερό. Κλείνουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και την ξεχνάμε σε χαμηλή θερμοκρασία για μιάμιση ώρα. Πού και πού ελέγχουμε μήπως χρειαστεί να προσθέσουμε νερό. Μόλις βράσει το μοσχάρι, αφαιρούμε τις πατάτες και τις λιώνουμε με ένα πιρούνι. Ρίχνουμε το φιδέ στην κατσαρόλα και βράζουμε για 5 λεπτά ακόμη. Τέλος, ρίχνουμε τις πολτοποιημένες πατάτες και αφήνουμε να πάρει μια βράση. Σερβίρετε αν θέλετε με μερικά σπιτικά και εύκολα κρουτόν!