Συροπιαστά

Κορνεδάκια με θεϊκή κρέμα!

Κορνεδάκια με τραγανή σφολιάτα, θεϊκή κρέμα πατισερί και αέρινη σαντιγί! Είναι διαχρονική η αξία τους! Ετοιμάστε μπόλικα γιατί εξαφανίζονται στο λεπτό. Ας δούμε την συνταγή…

Τα υλικά μας…

Για τα κορνεδάκια…

  • 1 φύλλο σφολιάτα
  • λίγο μαλακό βούτυρο για το άλειμμα των κώνων
  • 1 αυγό χτυπημένο για επάλειψη
  • 250 γρ. κρέμα ζαχαροπλαστικής σπιτική ή εμπορίου (δες εδώ την συνταγή για σπιτική κρέμα πατισερί)
  • 250 γρ. κρύα κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

Για το σιρόπι..

  • 1 -1/2 φλ. νερό
  • 2 φλ. ζάχαρη
  • 1 κομμάτι φλούδα λεμονιού
  • χυμό από μισό λεμόνι

Κορνεδάκια! Πώς θα τα φτιάξουμε;

Αν δεν έχουμε κώνους ζαχαροπλαστικής, μπορείτε να φτιάξετε αυτοσχέδιους κώνους με αλουμινόχαρτο, για να δώσουμε σχήμα στα κορνεδάκια. Έτσι τους έφτιαξα και εγώ!

Βουτυρώνουμε πολύ καλά τους κώνους με βούτυρο. Ανοίγουμε τη σφολιάτα στον πάγκο. Αν έχει ίχνη από αλεύρι τινάζουμε με πινέλο την σφολιάτα να φύγει το περιττό αλεύρι. Κόβουμε την κρύα σφολιάτα σε λωρίδες με πάχος 2εκ. Τυλίγουμε τη λωρίδα σφολιάτας γύρω από κάθε κώνο σχηματίζοντας το χωνάκι σφολιάτας. Βρέχουμε την ένωση στο τελείωμα με το δάχτυλο και πιέζουμε ελαφρά στην ένωση για να μην ανοίξουν. Την ώρα που τυλίγουμε φροντίζουμε να μην έχει κενά η σφολιάτα στις στροφές της. Πρέπει η μία βόλτα σφολιάτας να πέφτει πάνω στην άλλη ώστε το κορνε να μην έχει κενά και τρύπες. Πιέζουμε ελαφρά να κολλήσουν μεταξύ τους οι στροφές σφολιάτας για να μην ανοίξουν στο ψήσιμο. Τα τοποθετούμε πλαγιαστά σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, φροντίζοντας η ένωση της σφολιάτας στο τελείωμα να ακουμπάει στο ταψί. Αλείφουμε τα κορνε με χτυπημένο αυγό γύρω γύρω με πινέλο για να γυαλίζουν και να ροδίσουν σωστά στο ψήσιμο. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170 στον αέρα για περίπου 40’ μέχρι να ροδίσουν. Όταν ψηθούν τα αφήνουμε 5 λεπτά να σταθούν και με προσοχή τα ξεφορμάρουμε σε σχάρα όσο ακόμα είναι ζεστά για να κρυώσουν τελείως, αλλιώς θα κρατήσουν υγρασία στην μέσα πλευρά του κώνου και μετά δεν θα ξεκολλάνε.

Το σιρόπι πρέπει να είναι χλιαρό, όχι καυτό και τα κορνεδάκια τελείως κρύα. Τα βουτάμε ένα-ένα στο παχύ σιρόπι να ντυθούν παντού και να σιροπιαστούν. Προσοχή, τα βουτάμε και τα βγάζουμε, δεν τα μουλιάζουμε.  Σκοπός είναι να παραμείνουν τραγανά και θεϊκά! Γι’ αυτό το σιρόπι πρέπει να είναι δεμένο.

Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος με μίξερ χειρός μέχρι να σταθεροποιηθεί. Την βάζουμε σε κορνε και την αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να την χρησιμοποιήσουμε. Βάζουμε την κρέμα πατισερί σε κορνέ. Γεμίζουμε τα σιροπιασμένα κορνεδάκια, αφήνοντας μισό δάχτυλο κενό και τελειώνουμε γεμίζοντάς τα με σαντιγί.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *