-
Πηλιορείτικο Σπετζοφάι: Παραδοσιακή Συνταγή από το Πήλιο!
Το Σπετζοφάι είναι ένα από τα πιο διάσημα πιάτα της πηλιορείτικης κουζίνας, που συνδυάζει πικάντικα λουκάνικα με λαχταριστές πιπεριές και ντομάτες. Είναι ένα φαγητό γεμάτο γεύση και αρώματα, ιδανικό για τις κρύες ημέρες,…
-
Πρασοσέλινο νηστίσιμο!
Εάν αναζητάτε νηστίσιμες συνταγές, νόστιμες και υγιεινές, η ακόλουθη συνταγή πρασοσέλινο είναι μια πολύ καλή και εύγευστη λύση. Ας δούμε πώς θα την φτιάξετε… Πρασοσέλινο, τα υλικά.. 600 γρ. Πράσα 250 γρ. Σέλινο…
-
Σπανακόρυζο με κόκκινη σάλτσα!
Το σπανακόρυζο είναι ένα φαγητό πολύ παρεξηγημένο. Ιδιαίτερα αν σκεφτεί κανείς όλα τα θρεπτικά συστατικά που έχει το σπανάκι. Δοκιμάστε αυτή την συνταγή και θα καταλάβετε πόσο πολύ το έχετε παρεξηγήσει! Σπανακόρυζο! Τα…
-
Τουρλού, μπριάμ ή ρατατούιγ!
Τουρλού, μπριάμ, ρατατούιγ, συμπεθεριό και πολλές άλλες έχει αυτό το καλοκαιρινό φαγητό. Τουρλού, γιατί ανακατεύουμε πολλά λαχανικά μαζί. Ρατατούιγ, το λένε στην Γαλλία, το όνομα του οποίου προέρχεται από τη λέξη ratatolha, που…
-
Τα γεμιστά της γιαγιάς
Όπως έλεγε η γιαγιά μου τα γεμιστά, τα “ορφανά”, είναι ένα απ’ τα φαγητά του φτωχού. Στην εποχή της γιαγιάς μάζευαν από τον κήπο ότι λαχανικό μπορούσε να γεμιστεί και έφτιαχναν αυτό το…