Γαρίδες σαγανάκι, ο τέλειος τσιπουρομεζές!
Οι γαρίδες μπορούν να καταναλωθούν με πολλούς τρόπους, γαριδομακαρονάδα, τηγανιτές κ.α. Οι γαρίδες σαγανάκι όμως, είναι όλα τα λεφτά… φτιάξτε αυτή την συνταγή και θα με θυμηθείτε..!
Γαρίδες σαγανάκι! Τα υλικά μας…
- 1 κιλό γαρίδες (μεγάλες και καθαρισμένες)
- 4 μεγάλες κόκκινες πιπεριές
- 4 μεγάλες πράσινες πιπεριές
- 2 κ.σ. πελτέ
- 1 ποτ. Ημίγλυκο κρασί
- 200γρ. Κεφαλοτύρι τριμμένο
- 300γρ φέτα
- Λάδι, πιπέρι
- Προαιρετικά μαϊντανό, άνηθο
Λουκουμάδες αλμυροί με regato!
Γαρίδες σαγανάκι! Πώς θα τις φτιάξουμε;
Καθαρίζουμε τις γαρίδες, καλό είναι να προτιμήσετε μεγάλες γιατί με το βράσιμο μαζεύουν. Κόβουμε τις πιπεριές σε κύβους. Σε ένα βαθύ τηγάνι τσιγαρίζουμε τις πιπεριές για λίγα λεπτά. Μετά προσθέτουμε τις γαρίδες και έπειτα το κρασί. Εδώ θα ρίξουμε και το πιπέρι με τα μυρωδικά μας. Αλάτι αν χρειάζεται, ρίξτε στο τέλος. Εγώ δεν έβαλα καθόλου. Μόλις είναι έτοιμες οι γαρίδες και έχει σωθεί το πολύ ζουμί ρίχνουμε την φέτα και το κεφαλοτύρι.
Κρατάμε λίγο κεφαλοτύρι στην άκρη. Ανακατεύουμε καλά και το ρίχνουμε σε ένα πυρέξ. Πασπαλίζουμε με το κεφαλοτύρι που κρατήσαμε και το βάζουμε στο φούρνο για 10 λεπτά στους 200 στον αέρα.