Φασολάκια/πασταλάκια με φέτα και κοτόπουλο!
Ένα λαδερό καλοκαιρινό και παραδοσιακό φαγητό. Μικρή οταν ήμουν, είχαμε στον κήπο/μποστάνι, πολλά λαχανικά. Κολοκύθια, πιπερίτσες, ντοματούλες, μελιτζάνες και φυσικά φασολάκια. Όσο περνούσε ο καιρός μεγάλωναν και τα φαγητά μας περιείχαν όλο και περισσότερα λαχανικά! “Να μην πάνε χαμένα..” ελεγε η γιαγιά.
Τα υλικά μας…
- 2 κιλά φασολάκια
- μπούτια κοτόπουλο
- 1 καρότο
- 2 πατάτες
- 1 ντομάτα
- 1κ.σ πελτέ ντομάτας
- λάδι
- αλάτι, πιπέρι
- 200γρ φέτα (προαιρετικά)
Καθαρίζουμε τα φασολάκια. Η γιαγιά μου τα καθάριζε από βραδύς, στην αυλή που είχε δροσιά, για να προλάβει να κάνει και καμιά δουλειά το πρωί. Καθαρίστε και κόψτε το καρότο και τις πατάτες. Θα χρειαστούμε την “αγαπημένη μου” γάστρα. Ρίχνουμε μέσα όλα τα υλικά και από πάνω τα μπούτια κοτόπουλο. Μετά, ρίχνουμε μπόλικο λάδι και την τριμμένη ντομάτα. Διαλύουμε τον πελτέ σε 1 ποτήρι νερό και το ρίχνουμε στην γάστρα. Κλείνουμε την γάστρα και ψήνουμε στους 200 για 50 λεπτά στις αντιστάσεις. Ξεσκεπάζουμε, προσθέτουμε την φέτα, τριμμένη με τα δάχτυλα, και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 25 λεπτά. Ελέγχουμε αν χρειάζεται κι άλλο νερό. Τα φασολάκια με φέτα και κοτόπουλο είναι έτοιμα.!