Τούρτες

Εύκολο και γρήγορο cheesecake!

Ένα καλοκαιρινό, ελαφρύ και δροσιστικό γλυκό. Είναι ιδανικό για παιδιά αφού δεν έχει πολλά γλυκαντικά. Μπορείς να το χρησιμοποιήσεις και σαν μια ελαφριά τούρτα. Ιδανικό επιδόρπιο ειδικά μετά από ένα βαρύ, λιπαρό φαγητό. Φτιάχνεται γρήγορα και αν θέλεις μπορείς να αντικαταστήσεις τα έτοιμα υλικά με σπιτικά.

Για την βάση χρησιμοποίησε μπισκότα που έχεις φτιάξει μόνη σου.

Για την κρέμα, προτίμησε το σπιτικό τυρί κρέμα. “Σπιτικό τυρί κρέμα

Για την επικάλυψη μπορείς να χρησιμοποιήσεις μια δική σου σπιτική μαρμελάδα. “Σπιτική μαρμελάδα βερίκοκο

Τα υλικά μας…

Για την βάση…

  • 250 γραμ. μπισκότα digestive
  • 100 γραμ. βούτυρο λιωμένο (σε θερμ. δωμ.)

Για την κρέμα…

  • 250 γραμ. κρύα κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 100 γραμ. ζάχαρη άχνη
  • 300 γραμ. τυρί κρέμα (σε θερμ. δωμ.)
  • 1 λεμόνι (ξύσμα)

Για επικάλυψη…

  • 1 συσκευασία μαρμελάδα φράουλα
  • 1½ κ.σ. κορνφλάουρ

Αλέθουμε τα μπισκότα στο μίξερ και τα κάνουμε σκόνη. Τα μεταφέρουμε σε μπολ και προσθέτουμε το βούτυρο. Με τα δάχτυλα τα ψιχουλιάζουμε να γίνουν σαν βρεγμένη άμμος. Σε φόρμα, καλά βουτυρωμένη, στρώνουμε το μείγμα μπισκότου και το πατάμε καλά με την ανάποδη του κουταλιού να κολλήσει και να ισιώσει η επιφάνειά του. Ψήνουμε το μπισκότο σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 10 λεπτά. Το αφήνουμε να κρυώσει.

Στο μεταξύ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την άχνη σε ελαφριά σαντιγί (όχι πολύ γιατί θα σφίξει). Προσθέτουμε το ξύσμα και το τυρί κρέμα και απαλά τα χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα να ενωθούν. Αδειάζουμε την κρέμα πάνω στο ψημένο και κρύο πλέον μπισκότο. Τοποθετούμε τη φόρμα στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα να παγώσει και να σταθεροποιηθεί.

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα την μαρμελάδα φράουλα ή όποια γεύση σας αρέσει, με το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε συνέχεια με σύρμα. Το αφήνουμε να δέσει για 2 λεπτά. Αφήνουμε τη σάλτσα να κρυώσει και την απλώνουμε στο παγωμένο cheesecake. Παγώνουμε το cheesecake στο ψυγείο περίπου 30΄.

Φτιάξτε το γι’ αυτούς που αγαπάτε!