Σπίτι

Φενγκ Σούι! Διακοσμητικά τυχερά αντικείμενα.

Το φενγκ σούι με λίγα λόγια είναι μια αρχαία Κινέζικη φιλοσοφία η οποία υποστηρίζει ότι το σημείο και ο τρόπος που τοποθετούνται τα αντικείμενα μέσα στο σπίτι, επηρεάζουν τόσο την ενέργεια του σπιτιού όσο και την δική μας. Και επειδή θέλουμε τύχη και θετική ενέργεια στο σπίτι μας δεν χάνουμε κάτι να συμπεριλάβουμε τα παρακάτω αντικείμενα στην διακόσμηση του σπιτιού μας.

Φυτά…

Τα μπαμπού θεωρούνται ιδανική επιλογή, διότι φέρνουν τύχη, υγεία, πλούτο, αφθονία, αγάπη και ευημερία στο σπίτι. Εναλλακτικά επιλέξτε το γιασεμί που θεωρείται ότι βοηθάει στην ενίσχυση των σχέσεων, οπότε αν συγκατοικήσατε πρόσφατα με τον καλό σας, βάλτε μια γλαστρούλα γιασεμί. Καλή επιλογή είναι και ο βασιλικός καθώς θεωρείται ότι καθαρίζει τον αέρα από την αρνητική ενέργεια και προσελκύει τη θετική.

Νομίσματα…

Σύμφωνα με το φενγκ σούι, τα κινέζικα νομίσματα με την τετράγωνη τρύπα στη μέση είναι τα κατεξοχήν αποτελεσματικά και εύχρηστα γούρια για πλούτο και προστασία. Ιδανικά κρεμάστε τα με κόκκινη κορδέλα στην κεντρική εξώπορτα.

Νερό…

Για το φενγκ σούι το νερό είναι ο απόλυτος συμβολισμός του πλούτου. Άλλωστε και η ονομασία του σημαίνει “άνεμος και νερό”. Τα συντριβάνια λοιπόν και τα ενυδρεία είναι από τα γνωστότερα διακοσμητικά στοιχεία που συνιστώνται για να φέρνουν οικονομική καλοτυχία στο σπίτι σας. Μπορείτε να τοποθετήσετε ένα τέτοιο δίπλα στην είσοδο του σπιτιού ή του χώρου εργασίας σας.

Καράβι…

Το καράβι είναι από τα πιο παραδοσιακά αντικείμενα του φενγκ σούι. Σύμφωνα με τη φιλοσοφία, φέρνει πλούτο και σε κάθε περίπτωση θα είναι πανέμορφο στο σαλόνι σας!

Ελέφαντας…

Ο ελέφαντας είναι ιερό ζώο και στο Φενγκ Σούι οι ελέφαντες αντιπροσωπεύουν δύναμη, προστασία, σοφία και καλή τύχη!

Προσοχή όμως: Για το Φενγκ Σούι ο ελέφαντας, πρέπει να έχει πάντα πάνω την προβοσκίδα του. Ελέφαντες με κατεβασμένη προβοσκίδα ή προβοσκίδα με φορά προς τα κάτω, δεν φέρνουν τύχη!