Σπίτι

Πώς θα καθαρίσω τους τοίχους του σπιτιού χωρίς να αφήσω στάμπες;

Έχετε παιδιά μικρής ηλικίας που ζωγραφίζουν όπου σταθούν και όπου βρεθούν; Ξεκινάνε από το μπλοκ και φτάνουν στο πάτωμα, στους τοίχους κτλ. Όσο υπέροχα και να είναι αυτά τα σχέδια, προτιμούμε τα βλέπουμε σε ένα κομμάτι χαρτί παρά στον τοίχο. Το κάπνισμα όπως και ο χρόνος λερώνουν επίσης τους τοίχους. Μετακινήστε έναν πίνακα ή ένα έπιπλο που ακουμπά στον τοίχο, και θα δείτε ότι ο τοίχος σας δεν ήταν τόσο καθαρός όσο νομίζατε.

Βάψιμο ή καθάρισμα;

Μπορείτε να προσλάβετε έναν επαγγελματία ή μόνοι σας, να βάψετε τους τοίχους του σπιτιού σας. Το κόστος είναι μεγάλο και σίγουρα δεν μπορείτε να το κάνετε συχνά. Μια οικονομική λύση είναι να τους φρεσκάρετε μόνοι σας ή με την βοήθεια της οικογένειας σας. Καλό είναι τα παιδιά να μαθαίνουν από μικρή ηλικία, να καθαρίζουν ότι λερώνουν. Και πιστέψτε με θα τους φανεί σαν παιχνίδι.

Πώς θα φαίνεται φρεσκοβαμμένος ο τοίχος;

Μια φορά τον χρόνο καλό είναι να πλένετε τους τοίχους του σπιτιού σας για να ανανεώνεται ο χώρος και να καθαρίζει η ατμόσφαιρα από τη σκόνη και τη βρωμιά που έχει μαζευτεί όλον τον χειμώνα. Προτιμήστε τους καλοκαιρινούς μήνες γι’ αυτό το φρεσκάρισμα ώστε να στεγνώσουν γρήγορα.

Τι θα χρειαστούμε:

  •  σκούπα
  • πετσέτα
  • κουβά με ζεστό νερό και υγρό πιάτων
  • κουβά με καθαρό νερό
  • , ένα πανί.

Πριν ξεκινήσετε το καθάρισμα καλό θα ήταν να ξεκρεμάστε τους πίνακες και οτιδήποτε άλλο έχετε κρεμασμένο στους τοίχους σας. Επίσης, αλλάξτε θέση στα έπιπλα απομακρύνοντας τα από τον τοίχο. Βάλτε το πανί πάνω σε μία σκούπα και περάστε όλους τους τοίχους από πάνω μέχρι κάτω για να απομακρυνθούν οι σκόνες πριν ξεκινήσετε το σαπούνισμα.  Με ένα σφουγγάρι πλύντε τους τοίχους σας από πάνω προς τα κάτω με ζεστό νερό και υγρό πιάτων. Αποφύγετε να χρησιμοποιήσετε χρωματιστά σφουγγάρια για να μην αλλοιώσετε το χρώμα του τοίχου σας.  Περάστε όλους τους τοίχους με ένα ελαφρώς βρεγμένο πανί μέχρι να φύγουν τελείως οι σαπουνάδες. Μπορείτε να ρίξετε λίγο λευκό ξίδι στο βρεγμένο πανί αν θέλετε. Στη συνέχεια ξαναπεράστε τους τοίχους με στεγνό πανί και ανοίξτε τις μπαλκονόπορτες για να στεγνώσουν τελείως οι τοίχοι σας.

Τέλος, ρίξτε ένα σφουγγάρισμα και το σπίτι σας θα είναι σαν καινούργιο!