Υγεία - Fitness

Γυναίκα 40+! Οι αλλαγές στο σώμα…

Το γυναικείο σώμα βιώνει πολλές αλλαγές στην διάρκεια της ζωής μας. Εφηβεία, εγκυμοσύνη, προ εμμηνόπαυση, εμμηνόπαυση. Σε όλες αυτές τις φάσεις οι ορμόνες χορεύουν σαν τρελές. Περνώντας την ηλικία των 40 και μπαίνοντας στην προ εμμηνόπαυση θα δείτε ξαφνικά κάποιες από τις παρακάτω αλλαγές στο σώμα σας.

Οι αλλαγές των 40+

Πλησιάζοντας στην εμμηνόπαυση κάποιες γυναίκες αρχίζουν να ξεχνούν απλά καθημερινά πράγματα μικρής σημασίας. Γι’ αυτή τη μικρή απώλεια μνήμης δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας! Τι άλλες αλλαγές συμβαίνουν;

  • Ακράτεια

Οι εγκυμοσύνες και οι γέννες προκαλούν απώλεια ελέγχου της ουροδόχου κύστης. Συμβαίνει στο 40% των γυναικών άνω των 40 χρόνων όταν βήχουν, φτερνίζονται ή γελούν έντονα.

  • Τριχόπτωση

Οι ορμονικές αλλαγές που βιώνει το σώμα είναι έντονες και μπορεί να προκαλέσουν τριχόπτωση. Συμβουλέψου τον γιατρό σου σε περίπτωση που χάνεις αρκετά μαλλιά και με τα κατάλληλα προϊόντα θα μπορέσεις να τα τονώσεις.

  • Τριχοφυΐα στο πρόσωπο

Τα οιστρογόνα πέφτουν και η τεστοστερόνη ανεβαίνει, γεγονός που αυξάνει την τριχοφυΐα στο πρόσωπο και το πηγούνι. Μπορείς να επισκεφτείς ένα κέντρο περιποίησης για να απαλλαγείς από αυτές.

  • Γκρίζες τρίχες

Οι γκρίζες τρίχες κάνουν την εμφάνισή τους παντού. Στα μαλλιά, μπορείς αν δε θέλεις να τις βλέπεις να τα βάψεις. Στα χέρια, πόδια, ακόμη και στην ευαίσθητη περιοχή, το λέιζερ ή η αποτρίχωση μπορούν να σε βοηθήσουν.

  • Εξάψεις

Έχει ζέστη ή εγώ ζεσταίνομαι; Το 80% τον γυναικών μετά τα 45 έχουν εξάψεις πλησιάζοντας στην εμμηνόπαυση. Συμβουλέψου τον γυναικολόγο σου, για να σου προτείνει μια θεραπεία ορμονικής υποκατάστασης.

  • Δυσφορία στο σεξ

Δημιουργείτε κολπική ξηρότητα εξαιτίας της μείωσης των οιστρογόνων με αποτέλεσμα η γυναίκα να πονά κατά την διάρκεια της σεξουαλικής επαφής και να μην επιθυμεί αυτή την επαφή. Συμβουλέψου τον γυναικολόγο σου για μια δραστική λύση σ’ αυτό το πρόβλημα.

Απόλαυσε την ζωή σε όποια 10ετία και αν είσαι!