Υγεία - Fitness

Καθημερινές συνήθειες για υγεία και ευεξία!

Οι καθημερινές μας συνήθειες παίζουν καθοριστικό ρόλο στην υγεία, την ψυχολογία και γενικά στη ζωή μας. Είναι γεγονός ότι μία καλή φυσική κατάσταση σε βοηθάει να καταφέρεις περισσότερα. Ο χρόνος που αφιερώνεις στο μυαλό και στο σώμα σου, ο χρόνος που αφιερώνεις στην προσωπική σου ευεξία δρα ανταποδοτικά. Όσο πιο πολύς είναι, τόσο πιο παραγωγικό σε κάνει. ‘Ετσι αποκτάς ενέργεια και ελαχιστοποιείς τις πιθανότητες μίας ασθένειας.

Ύπνος…

Κάποιες φορές ο ύπνος μοιάζει πολυτέλεια. Λόγω υποχρεώσεων συχνά δεν προλαβαίνουμε να κοιμηθούμε όσο χρειάζεται και προσπαθούμε να αναπληρώσουμε τον χαμένο ύπνο στην περίοδο της άδειας ή το Σαββατοκύριακο. Ας προσπαθήσουμε να κοιμηθούμε όσο περισσότερο μπορούμε. Ο επαρκής και καλός ύπνος θα μας προσφέρει την ενέργεια και τη διάθεση για να απολαύσουμε την κάθε στιγμή της ημέρας μας.  

Άσκηση…

Τα οφέλη της γυμναστικής είναι πολλά και γνωστά. Ας το παραδεχτούμε όμως, η άσκηση πάντα μπαίνει σε δεύτερη μοίρα και τελικά μένει εκτός της καθημερινότητάς μας. Συχνά περιορίζεται στο περπάτημα από το σπίτι στο αυτοκίνητο, από το αυτοκίνητο στη δουλειά και πάλι πίσω. Ας προσπαθήσουμε να γυμναζόμαστε σε εβδομαδιαίο επίπεδο, έστω και λίγο, όσο μπορεί ο κάθε ένας. Μία βόλτα στο βουνό, κολύμπι στην θάλασσα το καλοκαίρι και άλλες πολλές δραστηριότητες μπορούμε να κάνουμε ώστε να ασκηθούμε ευχάριστα. Η διαφορά στη διάθεση αλλά και στο σώμα μας θα είναι εμφανής.

Νερό…

Πρέπει να πίνουμε τουλάχιστον 3 λίτρα νερό καθημερινά για να ενυδατώνουμε το σώμα μας. Η σωστή ενυδάτωση βελτιώνει τη συγκέντρωση και το χρόνο αντίδρασης, ιδιαίτερα κατά την άσκηση. Το νερό βοηθά στη διατήρηση του όγκου του αίματος, διατηρώντας έτσι την ενέργεια του σώματός σας. Επίσης, αυξάνει τον αριθμό θερμίδων που καίτε κατά τις καθημερινές σας δραστηριότητες. Μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της στομαχικής διαταραχής που μπορεί να προκληθεί από τα φάρμακα σε συμπυκνωμένη μορφή και βοηθάει στην ισορροπία του μεταβολισμού.Το νερό σας βοηθά να απαλλαγείτε από το υπερβάλλον νάτριο, που μπορεί να προκαλέσει κατακράτηση υγρών.

Πρωινό, το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας…

Το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας. Μας δίνει ενέργεια για να ξεκινήσουμε τη μέρα μας και ενεργοποιεί το μεταβολισμό μας. Είναι σημαντικό λοιπόν να μην το ξεχνάμε ή το παραλείπουμε.

Φυτικές ίνες…

Η ισορροπημένη και υγιής διατροφή παίζει καθοριστικό ρόλο στην υγεία μας και στη διάθεσή μας. Τα φρούτα, τα λαχανικά και όλες οι τροφές που είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες συμβάλλουν σε μία ισορροπημένη διατροφή για αυτό και καλό είναι να τις καταναλώνουμε όσο περισσότερο μπορούμε. Είναι σημαντικό να περιορίσουμε όσο μπορούμε τα “έτοιμα φαγητά” και να μην αποτελούν τη βάση της καθημερινής μας διατροφής.

Η πικρή αλήθεια της ζάχαρης…

Όσο γλυκιά είναι η ζάχαρη, τόσο πικρή είναι η αλήθεια γι’ αυτή. Η ζάχαρη είναι εθιστική και όσο δεν την περιορίζουμε, τόσο περισσότερο την έχουμε ανάγκη. Την επόμενη φορά που θα δούμε ένα γλυκάκι, ας σκεφτούμε “Μήπως το παράκανα σήμερα με τα γλυκά;”.

Βάρος σώματος…

Η διατήρηση του βάρους σώματος έχει πολλαπλά οφέλη για την υγεία. Προστατεύει από πολλά προβλήματα υγείας όπως είναι ο διαβήτης, τα καρδιακά προβλήματα και τα προβλήματα πίεσης. Προσπαθήστε να μένετε στα ίδια κιλά και να μην έχετε μεγάλες αυξομειώσεις.

Θετικές σκέψεις…

Οι ρυθμοί της καθημερινότητάς μας είναι τέτοιοι που ο χρόνος περνάει χωρίς να το καταλαβαίνουμε. Πολλές φορές χανόμαστε μέσα σε προβληματισμούς και άγχη και οι στιγμές περνάνε χωρίς να τις απολαμβάνουμε. Η δύναμη της θετικής σκέψης πολλές φορές δεν μπορεί να φανεί δυνατή μπροστά σε μία έντονα αρνητική σκέψη που τριβελίζει το μυαλό μας και μας θολώνει τη πραγματικότητα.  Χρειάζεται να ορίσουμε τις θετικές μας σκέψεις παντοδύναμες και τις αρνητικές αδύναμες.

Φρόντισε την υγεία σου και δες την ζωή θετικά!