Σταφιδόψωμο νηστίσιμο και εύκολο!
Η Σαρακοστή ξεκίνησε και οι ιδέες για νόστιμα γλυκά δεν τελειώνουν!! Ένα γλυκάκι ιδανικό για να το παίρνεις και μαζί σου στη δουλειά για πρωινό είναι το σταφιδόψωμο. Ας δούμε την συνταγή…
Σταφιδόψωμο, τα υλικά μας…
- 2 κούπες σταφίδες ξανθές
- 2 κούπες νερό
- 1 κούπα κρύο νερό
- ½ κούπα καλαμποκέλαιο
- 6 κούπες αλεύρι για τσουρέκια
- 2 κούπες ζάχαρη
- 1 κ.γ κανέλα
- 1 κ.γ μοσχοκάρυδο
- 1 κ.γ μαγειρική σόδα
- 1 πρέζα αλάτι
Σταφιδόψωμο, πώς θα το φτιάξεις;
Πλύνε καλά τις σταφίδες και σε μια κατσαρόλα βάλε τις 2 κούπες νερό. Βράσε τις σταφίδες για 15 λεπτά. Μόλις βράσουν απόσυρε την κατσαρόλα από τη φωτιά και πρόσθεσε το κρύο νερό και το καλαμποκέλαιο. Ανακάτεψε καλά μέχρι να έχει ένα σχετικά ομογενοποιημένο μείγμα. Άφησε το στην άκρη για λίγο μέχρι να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου περίπου.
Σε ένα μπολ βάλε το μοσχοκάρυδο, την κανέλα, τη ζάχαρη, το αλεύρι, το αλάτι, τη μαγειρική σόδα και το γαρίφαλο. Ανακάτεψε τα όλα μαζί. Με το που κρυώσει ελαφρώς το μείγμα με τις σταφίδες ρίξε το στο μπολ με όλα τα στερεά υλικά και ανακάτεψε πολύ πολύ καλά! Θέλουμε να έχει σταφίδες σε όλες τις πλευρές από το σταφιδόψωμο.
Ζύμωσε καλά το μείγμα σε ατομικά μπαλάκια. Στρώσε λαδόκολλα σε ένα ταψί και αράδιασε τα. Να έχουν αρκετό κενό γιατί θα φουσκώσουν. Άφησε μισή ώρα να φουσκώσουν. Ψήσε στους 180 στον αέρα μέχρι να ροδίσουν.
Ένα σχόλιο
https://gloss-escort.com
Can I simply say what a relief to discover someone who really understands what theyre discussing on the internet. You actually realize how to bring an issue to light and make it important. A lot more people ought to check this out and understand this side of your story. I was surprised that youre not more popular given that you definitely possess the gift.