Παιδία

Ωραίες ιδέες για σνακ στην παραλία!

Κακά τα ψέματα όλοι όταν πάμε στη θάλασσα πεινάμε. Εμείς ως ενήλικες μπορούμε να κάνουμε υπομονή μέχρι να επιστρέψουμε στο σπίτι, τα παιδιά όμως όχι. Κάπως έτσι μου ήρθε η ιδέα γι’ αυτό το άρθρο…

Τι μπορώ να πάρω μαζί μου στην παραλία;

Καταρχήν θα χρειαστούμε οπωσδήποτε ένα φορητό ψυγείο. Έτσι θα διατηρηθούν τα τρόφιμα και τα νερά δροσερά.

Φρέσκα φρούτα ή αποξηραμένα.

Κεράσια, σταφύλια, ροδάκινα, βερίκοκα. Γενικά θα σας πρότεινα να μην επιλέξετε φρούτα όπως το καρπούζι ή το πεπόνι γιατί θα σας δυσκολέψουν στη μεταφορά και αν τα κόψετε από το σπίτι θα χάσουν όλες της βιταμίνες τους.

Λαχανικά.

Μία ακόμη ιδέα είναι τα λαχανικά, καρότα, αγγούρια, ντοματίνια. Θα σας δροσίσουν και μπορείτε να τα κόψετε σε διάφορα σχέδια ώστε να αρέσουν στα παιδιά.

Ξηροί καρποί και κριτσίνια.

Οι ξηροί καρποί έχουν τεράστια βιολογική αξία. Μπορείτε να φτιάξετε ή να αγοράσετε μπάρες με ξηρούς καρπούς και κριτσίνια. Εμείς αγαπάμε τα κριτσίνια με ηλιόσπορους!

Ψωμάκια κ.α.

Κουλουράκια, τοστάκια, τυρόψωμα και ότι άλλο ψωμάκια θέλετε είναι ιδανικά για τα παιδιά. Αποφύγετε τα γλυκά ψωμάκια.

Πίτες ή κεφτεδάκια.

Αν πιάνουν τα χέρια σας μπορείτε να φτιάξετε την αγαπημένη τους πίτα και να την πάρετε μαζί σας. Εμείς προτιμούμε την μπατζίνα. Είναι κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο. Ωραία ιδέα επίσης είναι και τα κεφτεδάκια, με κιμά ή λαχανικών.

Να μην ξεχάσω…

Μην ξεχάσετε να πάρετε μαζί σας αρκετό νερό, καθώς ο ήλιος και η θάλασσα μας αφυδατώνει. Μωρομάντηλα για να καθαρίσουμε τα χεράκια μας. Καπέλο και αντηλιακό!

Μην ξεχάσετε να πάρετε μαζί σας και την καλή σας διάθεση!