Παιδία

Ανέμελο καλοκαίρι με παιδιά!

“Μαμάαα βαριέμαι…”!

Πόσες φορές έχουμε ακούσει αυτή τη φράση; Μόλις περάσει ο πρώτος ενθουσιασμός, χωρίς σχολείο, τα παιδιά μας αρχίζουν να γκρινιάζουν και να ζητούν έντονα κάποια ηλεκτρονική συσκευή. Η συχνή χρήση οποιασδήποτε οθόνης είναι ιδιαίτερα βλαβερή για το μυαλό και την ψυχολογία τους. Μία ωραία λύση θα ήταν…

Ποδηλατάδα

Πάρτε τα ποδήλατα και ξεκινήστε βόλτες στην εξοχή. Εκτός από ένα ωραίο είδος άθλησης, ο καθαρός αέρας και η φύση θα ενθουσιάσουν τα παιδιά.

Θάλασσα

Καλοκαίρι ίσον μπάνια. Αρέσει πάρα πολύ στα παιδιά να κολυμπούν, να σκάβουν στην παραλία και να δημιουργούν με την άμμο, κάστρα κ.α. Σε περιοχές που δεν είναι κοντά σε θάλασσα, μία καλή λύση θα ήταν να επισκεφτείτε μία πισίνα.

Πεζοπορία

Με την πεζοπορία αλλάζουμε παραστάσεις τόσο εμείς όσο και τα παιδιά. Εφοδιαστείτε με νερά, υγιεινά σνακ και ένα κιτ πρώτων βοηθειών. Εξερευνήστε νέα μονοπάτια με την πιο όμορφη παρέα, τα παιδιά σας.

Μαγειρεύουμε παρέα

Τα παιδιά αγαπούν τα γλυκά. Αφήστε τα να γίνουν οι βοηθοί σας σε ένα υγιεινό γλυκό. Θα το διασκεδάσουν πολύ, όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα.

Αρχαιολογικοί χώροι

Κάστρα, σπήλαια, μουσεία, αρχαία θέατρα μαγεύουν τα παιδιά με εικόνες από μία άλλη εποχή. Εικόνες που μένουν ανεξίτηλες στη μνήμη τους.

Κατασκευές στο σπίτι

Μπορείτε να φτιάξετε διάφορες κατασκευές, ακόμη και με υλικά που βρίσκετε στη θάλασσα. Μία ωραία ιδέα είναι να χρησιμοποιήσετε μπουκάλια, βάζα από μαρμελάδα, κεσεδάκια από γιαούρτι και άλλα υλικά από ότι σας τελειώνει στο σπίτι και έτσι να μάθουν τα παιδιά την έννοια της ανακύκλωσης.

Ότι και να επιλέξετε να κάνετε, κάντε το με χαμόγελο! Καλή διασκέδαση και καλό καλοκαίρι!