Γλάσο/Γκανάς σοκολάτας!
Το πιο τέλειο γλάσο σοκολάτας που μπορείτε να φτιάξετε για τις τούρτες και τους κορμούς είναι αυτή η γκανάς σοκολάτας! Το γλάσο σοκολάτας μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε για επικάλυψη και γέμιση σε κέικ και cupcakes αλλά και σε συνταγές.
Τα υλικά μας…
- 150 γρ. κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
- 20 γρ. βούτυρο
- 1 κ.σ. μέλι
- 200 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
Γλάσο/Γκανας σοκολάτας! Πώς το φτιάχνω;
Για το γλάσο σοκολάτας, βάζουμε σε μπολ τη σοκολάτα, το μέλι και το βούτυρο. Ζεσταίνουμε την κρέμα σε μικρή κατσαρόλα. Μόλις αρχίσει να βράζει και φουσκώνει τη ρίχνουμε πάνω στη σοκολάτα. Καλύπτουμε το μπολ για 1-2 λεπτά. Έπειτα ανακατεύουμε με μαρίζ, για να ομογενοποιηθεί καλά και να γίνει πυκνή, λεία και γυαλιστερή η γκανάς. Προσοχή, αν δε λιώσει καλά η σοκολάτα μέσα στην κρέμα και μείνουν μικρά κομματάκια δε θα πήξει ποτέ! Όσο είναι ζεστή είναι και ρευστή. Όταν κρυώσει σταθεροποιείται.