Σπίτι

Καναπές! Πώς να καθαρίσεις τον καναπέ σου, εύκολα και γρήγορα!

Έχεις αγοράσει τους καναπέδες σου εδώ και χρόνια και αυτό φαίνεται στο “χρώμα” του; Έχεις παιδάκια που παίζουν, τρώνε, ζωγραφίζουν στο σαλόνι και κατά λάθος έκαναν στάμπες στον καναπέ σου; Έκανες πάρτι στο σπίτι σου και έγινε κάποιο ατύχημα; Θες απλά να φρεσκάρεις τον καναπέ σου; Είσαι στο κατάλληλο άρθρο… Για να δούμε, πώς θα τον κάνεις να φαίνεται σαν καινούργιο!

Καθαρισμός καναπέ…

Αναλόγως το ύφασμα του καναπέ ή της πολυθρόνας, η καθαριότητά τους γίνεται εύκολη ή πιο δύσκολη υπόθεση. Ένας δερμάτινος καναπές ή από δερματίνη, σίγουρα με ένα σφουγγάρι και υγρό πιάτων καθαρίζεται πολύ εύκολα. Τι συμβαίνει όμως αν ο καναπές σου είναι υφασμάτινος;;

Καθαρισμός υφασμάτινου καναπέ…

Ο καθαρισμός των υφασμάτων καναπέδων, καρεκλών και πολυθρόνων δεν απαιτεί ακριβά προϊόντα. Μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας καθαριστικό με δύο διαφορετικούς τρόπους με μερικά βασικά συστατικά.

Ανακατέψτε 1/4 κούπα λευκό ξύδι, 1 κουταλάκι του γλυκού υγρό απορρυπαντικό, 1 κουταλάκι του γλυκού βόρακα και 4 κούπες ζεστό νερό σε ένα κουβά. Ρίξτε το μείγμα σε ένα μπουκάλι ψεκασμού. Ψεκάστε μια μικρή ποσότητα του μείγματος στην υφασμάτινη ταπετσαρία. Καθαρίστε με σφουγγάρι. Σκουπίστε με ένα ελαφρώς υγρό, καθαρό πανί.

Ανακατέψτε 1/2 κουταλάκι του γλυκού υγρό απορρυπαντικό σε 4 κούπες ζεστό νερό. Πιέστε ένα σφουγγάρι στο μείγμα για να κάνετε αφρό. Τρίψτε τον αφρό στην υφασμάτινη ταπετσαρία με το σφουγγάρι, δουλεύοντας απαλά και σε μια μικρή περιοχή κάθε φορά. Σκουπίστε την περιοχή με ένα καθαρό, υγρό σφουγγάρι. Ξεπλύνετε το σφουγγάρι έτσι ώστε να απαλλαγείτε από τον αφρό χωρίς να βραχεί το ύφασμα. Συνεχίστε με τον ίδιο τρόπο, μέχρι να καθαριστεί ολόκληρη ταπετσαρία.

Αφήστε τα έπιπλα να στεγνώσουν εντελώς πριν τα χρησιμοποιήσετε.

Extra tip: Με την βοήθεια μιας σκούπας υγρών και στερεών μπορείτε να “ξεβγάλετε” την σαπουνάδα και να κερδίσετε χρόνο!