Διάφορα

Άνεργη ή Νοικοκυρά;

Είναι η γυναίκα που άφησε την δουλειά της και τα όνειρα για μία μεγάλη καριέρα, για να αφιερωθεί στην οικογένειά της. Κάποιοι το θεωρούν τύχη, άλλοι την λένε τεμπέλα ή την χαρακτηρίζουν άνεργη. Τι είναι τελικά; Είναι νοικοκυρά! Δεν κάθεται όλη μέρα, εργάζεται χωρίς άδειες, αργίες και η μόνη αμοιβή της είναι τα χαμόγελα και η αγάπη της οικογένειάς της.

Μα τι κάνεις όλη μέρα;

Δεν έχεις το δικαίωμα να είσαι κουρασμένη αφού είσαι σπίτι. Η νοικοκυρά είναι χαλαρή χωρίς την πίεση της δουλείας και έχει πολύ ελεύθερο χρόνο. “Σιγά το δύσκολο, αυτό το κάνω και εγώ. Εύκολο!”. Αλήθεια; Κάντο και τα ξαναλέμε!! Η δουλειές του σπιτιού δεν είναι πολύ δύσκολες, απαιτούν όμως όλο σου το χρόνο και δεν τελειώνουν ποτέ. Αν έχεις και παιδιά, πολλαπλασιάζονται. Κάθε μέρα η νοικοκυρά πρέπει να μαγειρέψει, να πλείνει, να σκουπίσει, να σφουγγαρίσει, να ξέσκονίσει και πολλά άλλα. Με χαρά προσφέρει την βοήθειά της σε όλα τα μέλη της οικογενείας από τα παιδιά μέχρι τους παππούδες. Με ένα ευχαριστώ, μία αγκαλιά, γεμίζει ξανά τις “μπαταρίες” της και συνεχίζει.

Γιατί δεν βρίσκεις μία δουλεία;

Επιλέγω.. Θέλω.. Υποχρεούμαι.. Μπορώ.. Κάποιες γυναικες επιλέγουν να αφήσουν την δουλειά τους για να φροντίσουν τα παιδιά τους. Άλλες δεν μπορούν να δουλέψουν γιατί δεν έχουν βοήθεια στο σπίτι και τα παιδιά. Δεν θέλουν να πάνε σε μία δουλειά και να μην χάσουν τα πρώτα βήματα και τις πρώτες λεξούλες των παιδιών τους. Πόλλες στην εποχή μας υποχρεούνται να βρουν μια δουλειά έστω και part time ή από το σπίτι για να βοηθήσουν στο οικογενειακό εισόδημα. Βέβαια υπάρχουν και πόλλες γυναίκες που καταφέρνουν να είναι επιτυχημένες στην δουλειά τους, να είναι μαμάδες και νοικοκυρές. Πραγματικά αξίζει ένα μεγάλο μπράβο σε όλες!

Εσύ..

Εσύ γιατί να τις κρίνεις; Εσύ γιατί δεν σέβεσαι την δική της δουλειά; Εσύ γιατί δεν δέχεσαι την επιλογή της; Δουλεύει σκληρά ακόμη και αν δεν το αναγνωρίζεις! Μπορεί και συνεχίζει! Και καλά κάνει. Σεβάσου την. Έχει κερδίσει τον σεβασμό σου και ας μην το καταλαβαίνεις. Άνεργος ( αν + έργο ) είναι αυτός που δεν παράγει έργο, η νοικοκυρά παράγει.

Δεν είναι άνεργη, είναι νοικοκυρα!!